Logotip Vrtec VodmatVodmat je vrtec, pri katerem že ob vstopu v njegove prostore veš, da tukaj bivajo otroci, ki se ukvarjajo z zanimivimi in včasih tudi nenavadnimi temami.

Vrtec Vodmat je v obdobju svojega skoraj pol stoletnega delovanja postal drugi dom za približno petsto otrok. Smeh in razposajeni vrišč otrok vsak dan oživijo štiri stavbe vrtca, ki se nahajajo na območju Starega Vodmata v centru Ljubljane in v stavbi v bližini Kliničnega centra. S prilagojenim programom kratkočasimo in razveseljujemo tudi otroke s posebnimi potrebami in male bolnike v bolnišničnih oddelkih.

Vsi, ki smo zaposleni v Vrtcu Vodmat, si prizadevamo za ustvarjanje spodbudnega in prijetnega vzgojnega okolja, v katerem se otroci počutijo varno in sprejeto ter se vanj vsakodnevno radi vračajo. Kadar otrok iz objema staršev z veseljem steče k svoji vzgojiteljici oziroma vzgojitelju, vemo, da delamo dobro. Pri spremljanju razvoja in počutja otrok moramo biti vzgojitelji zelo rahločutni in izrabiti vse tiste možnosti, ki nam pomagajo razumeti njihove potrebe, želje, stiske, opaziti njihove posebne darove, se iskreno veseliti njihovega napredka, medsebojnega sodelovanja ter pomoči. Pri nas otroci veliko raziskujejo, obiskujejo naravno in urbano okolico, prakticirajo raznovrstne umetnosti, se preizkušajo v reševanju ekoloških problemov in s podporo nas odraslih pogumno vstopajo v različne odnose s samim seboj, z drugimi in okoljem.

V vrtcu Vodmat želimo našim otrokom na čim bolj aktiven in neposreden način približati okolico znotraj in zunaj vrtca. Spodbujamo njihovo radovednost in jih navajamo na samostojnost pri reševanju miselnih, bivanjskih in drugih težavic.

Ljubezen do otrok je osnovno vodilo delovanja našega vrtca, seveda zaokrožena s strokovnim znanjem, razumevanjem njihovih razvojnih potreb in spoštovanjem otrokovih pravic. S celovitim vzgojno-izobraževanim delom dopolnjujemo primarno družinsko vzgojo in v sodelovanju s starši podpiramo razvoj ustvarjalnih, veselih, samozavestnih in uspešnih mladih oseb.

Spoznajte nas!

(Skupno 176 obiskov, današnjih obiskov 1)